Bale öğrencileri patiklerini ayaklarına giydiklerinde öncelikle büyüklük açısından patiklerini kontrol etmeleri gerekmekte.Bale patiklerinin ayaktan çıkmalarını önlemek için bazı bale patik türlerinde bale patiğinin üst kısmını çevreleyen ve iki ucu patiğin ön kısmında çıkan lastik bulunmaktadır.Bu lastik gerektiği kadar sıkılarak bağlanır. Üst kısmını çevreleyen lastik olmayan bale patiği türlerinde bale patiğinin ayak bileğine yakın yerlere iki taraftan ayağın üzerinden geçecek şekilde geniş yassı lastik dikilir.Nadiren de olsa lastik olan bale patiklerine ilave olarak yukarıda anlatılan şekilde lastik de dikilir.

Daha üst yaş guruplarında bale patiklerine kurdele de dikilmektedir. Bu işlemi yapmanız için öncelikle 105 cm uzunlukta ve genişliği 2 cm’ yi geçmeyen beyaz veya açık pembe renkte kurdele gerekmekte. 105 cm’ lik kurdele ikiye bölünerek patiğin iç ve dış tarafına ayak bileğinin biraz ön tarafına, ayağın üzerinden geçecek şeklinde dikilmekte.

Bileğin iç tarafndaki kurdeleyi alarak bileğimize düzgün şekilde doluyoruz.

Bileğimizin iç tarafındaki kurdeleyi bırakmadan dış taraftakini tutarak aynı şekilde doluyoruz.

İki kurdeleyi bir araya topluyoruz, ayağımızın arka kısmında bir bir üzerinde çapraz geçiriyoruz.Bileğimizin iç tarafına fazla sıkmadan bağlıyoruz.

Bağcığın uçlarını haraket esnasında çıkmayacak şekilde bilekteki kurdelenin altna sokulmalıdır.Kurdelenin uçları kurdele bağlandıktan sonra kesilmelidir. Bale çalışma patiklerine ve bale pointlerine kurdeleler aynı şekilde dikilmekte.

Önce pointler topuk kısmında öne doğru katlanmakta. Katlanan yerlerin başına iç ve dış taraftan kurdeleler tutturulmakta.

Tags :
Share This :
Scroll to Top