Balerinlere en sık sorulan sorulardan biri parmak ucuna çıkarken ayakların pabucun içinde nasıl durduğu ve acıyıp acımadığıdır. Ayaklar pabucun içinde yere tam dik olarak durur ve yeterince kaslar güçlenmemişse pabucun içine uçluk konulmazsa dayanılmayacak kadar acı duyulur. Bu nedenle pointe çıkmaya başlamadan önce ayaklarınızın ve bileklerinizin yeterince güçlenmiş olması gerekir. Yoksa burkulma hatta İnce ayak parmak kemiklerinizde çatlak veya kırıklar olabilir. Bale hocanız size pointe hazır olduğunuz zamanı söyleyecektir. Hiçbir zaman 10 yaşından önce pointe çıkılmamalıdır, kemikler bu yaştan önce yeterince sağlam değildir.

İlk adım: Yüzünüz bara dönük ve iki elinizle barı tutarken yedinci, birinci, ikinci ve beşinci pozisyonlarda yarım rölöve, tam rölöve ve point yapılmasıdır. Bunlar önce yavaş, sonra hızlı yapılır.

İkinci adım: Yine yüzünüz bara dönük ve iki elinizle barı tutarken eşape yapılıp pointe çıkılmasıdır

Üçüncü adım: Yine yüzünüz bara dönük ve iki elinizle barı tutarken pa dö bure yapılmasıdır.

Dördüncü adım: Önce pliye, yana degaje, sonra ortada pointte birleştirilerek yapılan asambledir.

Beşinci adım: Sağa ya da sola küçük bir adım atıp pointe çıkılması, yani Sous-sus (Su sü) yapılmasıdır.

Altıncı Adım: Bunları yeterince yaptıktan sonra ve hocanız hazır olduğunuza emin olduğunda barı tek elle tutarak ve sonra da tutmayarak pointte birçok hareketi yapabilirsiniz.

Poinfin Kuralı:    Kas ve kemikler  hazır olmadan point’e çıkılmamalıdır. Egzersiz yapıp kaslar ısınmadan, parmak ve tırnakları koruyucu uçluk konulmadan yapılmamalıdır. Point’te ; ayak bileği bükük değil, öne doğru gergin olmalıdır.

Tags :
Share This :
Scroll to Top