Köprü Hareketi: Bildiğimiz gibi, köprü hareketinde vücut geriye doğru bükülmekte ve ağırlık eşit şekilde kollara ve ayaklara dağılmakta. “Yarım köprü “ haraketinde vücut geriye doğru bükülmekte fakat ağırlık tamamen bacaklarınızın diz altı kısmına düşmekte. Çalışmalar esnasında bale öğrencileri ilk anlarda ellerini topuklarına basarak destek alırlar.

“ Yarım köprü ” haraketinin daha ileri ve zor versiyonunda denge korunararak kafanızın topuklara deymesi gösterilmiştir.

Kedi Hareketi: Başlangıçta dizlerimizin üzerinde duruyoruz, avuçlarımızı açarak yere koyuyoruz ve başımızı dizlerimize  kadar yaklaştırıyoruz.

Kollarımızı ve çenemizi  mümkün olduğu kadar yere yakın olacak şekilde ileriye doğru kaydırıyoruz.

Sırtımızı iyice gerdirerek ve başımızı yukarıya kaldırarak doğruluyoruz.

Yüzüstü yatıyoruz :

Bir bacağmızı yavaşça yukarıya kaldırıyoruz , bu arada vücudumuz ve diğer bacağımız düzgün bir kaç defa tekrarlandıktan sonra diğer bacağımızla aynı haraketi tekrarlıyoruz.

 

Salıncak Hareketi: Burada önemli olan dengenin korunabilmesi, ileriye – geriye eşit aralıklarla sallanarak yapılmalı.

Sepet Haraketi : Sepet hareketinde karnımızı yerden ayırmadan ayak parmaklarımızla kafamıza dokunmaya çalışıyoruz, burada kollarımızın vücut önüne iyice uzatılmış olması gerekmekte

Sırtüstü yatıyoruz :

Mum duruşu hareketinde vücut kürek kemiklerinden itibaren düz bir şekilde yukarıya doğru kaldırılır.

Ayak parmaklarımızla yere dokunabiliyoruz.

Birbirimize yardımcı olma konusunda birkaç örnek .

Arkadaşımız sırtüstü yerde yatmış durumda, ayağını tutarak mümkünse başına kadar kaldırıyoruz.

Bir ayağımızla arkadaşımızın ayağını destekliyoruz, ellerimizle diğer ayağını yukarıya doğru kaldırıyoruz.Yardımlaşma hareketleri daima öğretmen gözetimde yapılmalı.

Bilinmesi gerekmektedir ki bale çalışmalarında yer egzersizleri yapılmakta. Bunlar aslında yatık konumda yapılan klasik bale egzersizleridir.

Bale dansçılarını izlerken ayağını güzel ve yüksek kaldıranlar için iyi “ adım “ ı var denmekte. “…  Adımı “ geliştirmek için gereken hareketler.

 Yarım şpagat

Oturmuş durumdayken rahat oturabilecek şekilde bacaklarımızı açıyoruz.Sağ ve sol tarafımıza ard arda vücudumuzu esnetiyoruz.Ve bacağımızın üzerine yatarak ayak uçlarımıza dokunmaya çalışıyoruz.

Bir bacağımızı kaldırarak havada dairesel hareketler yapıyoruz.

Oturmuş pozisyonda ard arda ayaklarımızı   mümkün olduğu kadar yukarı kaldırıyoruz. Bundan sonra iki ayağımızı kaldırarak birkaç saniye havada tutmaya çalışıyoruz.Sırtımız maksimum dik durumda.

Şpagatlar :

Versiyonlar :

Şpagat hareketinde

Kızlarda vücut sağ veya sol ayağa doğru dönmüş durumda, erkeklerde ise bacaklar doğru bir hatta yana doğru açılmakta.

Tags :
Share This :
Scroll to Top